O casă mult așteptată

“By becoming the answer to someone’s prayer, we often find the answers to our own”

Scopul nostru, ca Homes of Hope Cluj este să arătăm dragostea lui Dumnezeu și să împuternicim familii în nevoie, prin construcția de case. Anul 2020, anul pandemiei a venit cu provocări și pentru noi.

Te întrebi care au fost acestea?

Echipele din diferite țări, care treuiau să vină și să ne ajute la construcție, au fost nevoite să anuleze călătoria. Ne-am dat seama că avem familii care au nevoie de ajutorul nostru și o lipsă de volunatri. Am început să ne rugăm pentru voluntari, pentru vreme bună pentru construcție, pentru resursele de care aveam nevoie ca să construim.

În același timp, o familie din Secuieni, se ruga pentru o casă care să le împlinească nevoiele de bază. Levente și Ana-Maria sunt păstori ai bisericii locale din comunitatea de romi. Ei au o fiică și un fiu, amândoi la școală și toți locuiau într-o cameră mică, de 10-12m pătrați, fără ușă. Dumnezeu a fost credincios să răspundă rugăciunilor noastre și ale lor.

Am văzut cum El a avut grijă de fiecare detaliu… în fiecare zi am fost cel puțin 15 persoane la construcție, am primit banii pentru casă și chiar dacă vremea ne-a creat ceva probleme, am reușit să terminăm casa la timp. Dumnezeu este atât de bun și suntem uimiți de modul în care ne folosește pe fiecare dintre noi.

Construind această casă în comunitate am avut oportunitatea de a vorbi despre dragostea lui Dumnezeu, despre caracterul Lui și cei din sat, care nu îl cunosc pe El într-un mod personal au văzut dragostea Lui pentru cei care îl caută.

Lidia Petrean