Ce este Homes of Hope?


Homes of Hope este o lucrare Tineri Pentru Misiune Internațional, care și-a început activitatea în 1990, când au construit prima casă în Mexic. De atunci sute de familii se bucură anual de o casă nouă, nu doar în Mexic, ci în diferite țări din America Latină, Africa și în România. Noi credem Magna Carta Creștină, care afirmă că toată lumea are dreptul la:

-a auzi și a înțelege evanghelia lui Isus Cristos

-a avea o Biblie în limba maternă

-a avea un grup de creștini în apropiere, pentru a se întâlni regulat pentru părtășie, închinare și învățătură biblică cu alții din trupul lui Cristos

-a avea educație creștină disponibilă pentru copii lor

-a avea nevoile de bază împlinite: mâncare, apă, îmbrăcăminte, adăpost și sănătate

-a avea o viață împlinită din punct de vedere spiritual, emotional, social, mental și fizic.

Image

Prima casăÎn ultimii 2 ani am construit 5 case pe proprietatea familiilor. Anul acesta sperăm să strângem fonduri pentru a cumpăra un teren pe care, în viitor, putem construi mai multe case. Costurile unei case se ridică la 7.500 euro. Doriți să vă alăturați nouă în a ajuta o familie în nevoie?

De ce să contruim o casă?

Conform studiilor făcute de Habitat pentru Umanitate, 5 milioane de români trăiesc în condiții severe de sărăcie, dintre care 1 milion nu au apă calda, încălzire sau toaletă. 55.3% din populația României trăiește în locuințe suprapopulate și 28.6% din populație se confruntă cu deteriorare severă a locuințelor.

În 2017 am început să ne relaționăm la familii din comunitatea de rromi din Mera, județul Cluj. Am întâlnit atunci familii disperate, care nu credeau că situația lor se poate schimba vreodată. Atunci am construit prima casă. Doamna Cristina locuia împreună cu cei 4 băieți într-o casă de 16 m pătrați, prin ai cărei păreți puteai să vezi afară. Era toamnă când ne-am dus să o vizităm și ne-a povestit puțin situația ei. Am plecat acasă și după câteva zile am primit un telefon în care ne povestea că în urma furtunii din seara precedentă vântul îi luase ușa de la casă. Ne-am dus din nou la ea, pentru a vedea dacă putem repara ușa și printre lacrimi ne spunea: „nu am dormit toată noaptea, am crezut că va cădea casa pe noi, din cauza vântului, sau că ne va lua cu totul acoperișul de pe casă”. Am decis atunci să facem un pas prin credință și să construim o casă pentru ea. Dumnezeu ne-a dat toți banii de care am avut nevoie și am văzut cum El este cel care ne deschide uși înspre a binecuvânta pe cei săraci și lipsiți de speranță.

În 2018 am mai construit 4 case în aceași comunitate și nu vrem să ne oprim aici. Ne dorim să fim mâinile și picioarele lui ISUS acolo, dar și în alte comunități asemănătoare.

Poate te întrebi totuși cum schimbă situația unei familii faptul că se construiește o casă? Credem că a dărui o casă unei familii are impact la diferite nivele:

Image

Modelul de duplex pe care vrem sa il construim in acest an este realizat dintr-o fundatie din beton, pereti din blocuri BCA izolati cu polistiren, structura acoperis din lemn, izolata cu vataa minerala si acoperita cu tabla.

Aceste locuinte sunt compartimentate incat contin 2 dormitoare si un living cu bucatarie. Ea fiind usor de incalzit cu o soba pe lemne, pe care se poate gati. Datorita izolatiilor, casa se incalzeste repede si pe timp de iarna casa este foarte calduroasa.

Casa poate avea diferite dimensiuni in functie de teren si de posibilitatea de a construi. Fiecare incapere are cate un geam, cele de la dormitoare find mai mici, iar cel din living mai mare, sunt montate si 2 usi de interior si o usa metalica exterioara.

Legatura intre pereti se face cu o centura de beton, bine armata, care e in directa comunicare cu boiandrucii de la usi si geamuri.
In casa se asigura iluminatul cat si prizele, bine izolate si protejate, ca sa nu existe un scurt circuit, si un tablou cu sigurante automate.

Doriți să vă în a ajuta o familie în nevoie?

Cum te poti implica?

1. Ia câțiva prieteni, familia și vino să construiești cu noi! 2. Dedică-te să susții financiar proiectul de construcție al caselor. 3. Ajută-ne să găsim sponsori pentru acest proiect (grupuri, oameni de afacere)

Sună-ne: 0740780284

Implică-te!

.