Construcție de case

Model de casă

Am început anul 2020 cu gândul că vom construi 8 case, aveam diferite grupuri care planificau să vină alaturi de noi, însă planurile s-au schimbat. Toate grupurile din străinătate și-au anulat călătoria, iar noi ne-am ajustat planurile.

Ne dorim în continuare să construim 5 case în acest an, în ciuda contextului. Credem că Dumnezeu este în continuare credincios să ne dea banii pentru case și credem că există în Romania oameni care se vor implica să ne ajute la construcție.

Planul este să construim 3 case în luna August și 2 case în toamnă. Suntem conștienți de asemenea că lucrurile se pot schimba, însă nu renunțam la a planifica. De aceea, te invităm să te alături acestui proiect îndrăzneț. Vino să construim împreună!

Posibile date pentru implicare:

  • 30 Iulie – 9 August. Vom parte a festivalului ProMisiune timp de 2 zile. În acestă perioadă ne vom cunoaște ca echipă, vom asculta învățătura din partea lui Marian Nițu, misionar în Asia – va fi un timp de zidire și dezvoltare personală. Apoi timp de 5 zile vom construi o casă
  • 9-16 Iulie – vom construi o altă casă
  • 16-23 Iulie – construia pentru cea de a treia casă

Ce implică acest proeict pentru tine:

  • vei avea posibilitatea să dăruiești unei familii o casă nouă. Este un sentiment de nedescris să vezi bucurie lor și modul în care în 5 zile poți schimba radical viitor unei familii
  • costuri: (acestea includ cazare, mancare și transportul zilnic la locul de construcție. Nu sunt incluse consturile de transport spre Cluj).
    • săptămâna 1: 290 lei festivalul Promisiune și 400 lei misiunea
    • săptămâna 2 și 3 : 300 lei

Ajutorarea familiilor în contextul pandemiei

Dorința noastră este să fim oameni care nu doar văd nevoile, ci încearcă să le implinească!

Întreaga umanitate trece în aceast an printr-un context nemaiîntâlnit de generațiile noastre. Nu știam ce înseamna o pandemie, nu aveam idee la început de an pentru ce să ne pregătim și cum să așteptăm această etapă. Cu toții am fost luați prin surprindere și fiecare dintre noi am încercat să ne adaptăm la noul context. Au fost afectate familii, companii, elevi, mici și mari, bogați și săraci, oameni de pe întreg globul pământesc. Unii au fost afectați mai puternic, alții mai puțin. Lucrarea nostră a fost și ea afectată în diferite moduri, însă un lucru nu s-a schimbat – dorința de a ajuta familiile care nu au reusit să își adune provizii, care la începutul crizei nu aveau bani puși deoparte pentru a cumpăra cele necesare pentru o perioada mai lungă de timp.

Pentru noi a fost o mare bucurie să putem fi un sprijin în acest timp pentru aproximativ 30 de familii la care ne relaționăm în mod regulat. Ne-am bucurat pentru prietenii și partenerii noștrii care ne-au sprijinit în acest timp, și ne dorim să continuăm să susținem aceste familii. În timpul acesta am fost de câteva ori la Mera, acolo unde ajutăm familiile și am putut să oferim diferite alimente: am dus sandwishuri pentru familii, înainte de sărbătarea Paștelui am mers la fiecare familie cu o plasa de alimente necasare în acea perioadă și care i-a ajutat să se bucure de sărbătorile Pascale, apoi dus alte alimente: morcovi, iaurt in diferite rânduri, napolitane, lapte praf pentru familiile cu copii mici. Uneori am putut sa lăsăm lucruri pentru o perioada mai lungă, ceea ce a însemnat un real ajutor pentru familii.

Tot în această perioadă am putut să ajutăm copii care nu aveam posibilitatea să continue școala online pentru că nu aveau telefon, tabletă sau laptop. Trei familii au primit din partea noastră tablete și astfel copii au primit șanse egale pentru a studia.

În tot acest timp ne-am dat seama cât de multe nevoi există, am realizat că nu putem să renunțăm la a fi un sprijin, la a-i ajuta pe cei care de multe ori sunt uitați sau neglijați. Pentru noi este un privilegiu să putem fi un sprijin pentru aceste familii și să vedem vieți schimbate datorită puținului pe care noi îl facem.

Și nu ne vom opri aici. Vom continua să ajutăm aceste familii în perioada care urmează pentru că ei au nevoie de sprijinul nostru. De asemenea ne vom extinde aria și ne vom implica și în alte sate, acolo unde nevoia este mare și nu există alte organizații care se implică pentru sprijinul familiilor și a copiilor dezavantajați.

Pachete cu alimente
Distribuție iaurt